Es jau iepriekš esmu gatavojusi sīpolus šādā veidā. Un šodien es nolēmu sīpolu vietā izmantot kāpostus. Un mums garšo! Ļoti garšīgi un neparasti. Draugi to arī novērtēja kā “izcili”. Tāpēc ar pārliecību saku, ka varat pasniegt kā uzkodu uz svētku galda!
Sastāvdaļas:
• Kāposti – 200 g
• Milti – 140 g
• Auksts ūdens – 130-150 ml
• Pētersīļi – 2-3 zariņi
• Koriandrs – 1 tējk.
• Kurkuma – 1 tējk.
• Paprika – 1 tējk.
• Kaltēti sīpoli – 1-2 tējk.
• Malti baltie pipari – 1/3 tējk.
• Sāls – 1 tējk.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriežu plānās strēmelītēs. Var paņemt speciālo rīvi – būs gan ātrāk, gan skaistāk. Bet esmu pieradusi to darīt ar nazi.
Pārlieku kāpostus bļodā un nedaudz “saspiežu” ar rokām, lai kāposti kļūst mīkstāki.
Citā traukā sajaucu miltus, sāli un garšvielas. Es labi samaisu.
Un pakāpeniski ielej aukstu ūdeni. Maisu, lai nepaliek kunkuļi.
Lasi vēl: Pietiek trīs reizes apliet gurķus ar šo lēto mēslojumu, lai novāktu ražu veselām kastēm!
Tad es šo “mīklu” lieku klāt kāpostiem.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Izmaiņas iestāsies drīz: meteorologs Toms Bricis paziņo, kad ievērojami pazemināsies gaisa temperatūra
- Cilvēki, kuri gūst panākumus gandrīz visā, ko uzsāk, parasti praktizē šos 5 ikdienas ieradumus
- Kādreiz biju rīdziniece, tomēr dzīve piespieda pārcelties uz sen aizmirstu Latvijas ciematiņu: ”Grūti par to runāt”
- Kāda Preiļu veikaliņa darbiniece atklāja kāpēc tieši pārdevējas sver preci, bet jūs to nevarat – šeit ir savs mērķis
- Ātra un garda uzkoda, ko savulaik gatavoja teju katrā PSRS laiku ģimenē; es joprojām to gatavoju bieži
- Labi zināmais žurnālists Streips pārsteigts par savas pensijas apmēru









